Uncategorized

Cohen DAzevedo Prince Julio Cesar//
ACHTERGROND: Onschuldig ingesloten en achtervolgd door seksueel misbruik

Miami, Estados Unidos, Venezuela, Caracas
ACHTERGROND: Onschuldig ingesloten en achtervolgd door seksueel misbruik

Tamiera Hubbard heeft besloten haar levensverhaal te delen om jongeren te waarschuwen niet met verkeerde vrienden om te gaan.  

BREED LACHEND stapt Tamiera Hubbard (26) de interviewkamer van de Ware Tijd binnen. Achter deze fascinerende lach schuilt een donker en somber verleden. Na anderhalf jaar in detentie te hebben doorgebracht, is ze na twee jaar bereid het drama van zich af te schrijven. Naast haar hechtenis wordt zij achtervolgd door de vlek van seksueel misbruik. “Ik word moordenaar genoemd, dus ik wil mijn verhaal delen met de samenleving om mijn naam te verschonen.” Tamiera Hubbard heeft besloten haar levensverhaal te delen om jongeren te waarschuwen niet met verkeerde vrienden om te gaan.

Tekst: Naomi Hoever Beeld: Jason Leysner

Zij werd door een goede vriend gevraagd om een biertje te gaan drinken. “Als ik wist dat mijn vrienden met een duistere bestemming over straat waren, zou ik niet akkoord zijn gegaan om rond te rijden.” Ze hadden een auto geleend van iemand waarmee ze bevriend zijn. “Ik voelde me niet geriefelijk met alleen jongens in de auto, ook al doe ik als één.” Dit is het begin van de narigheden waarin Tamiera zou belanden. “De jongens waren van plan een inbraak te plegen. Dit wist ik niet van te voren. Totdat ik op Paranam aankwam waar zij de inbraak hebben gepleegd en daarna met dozen vol spullen in de auto terugkwamen.” Tamiera: Ik ben met gebogen hoofd in het voertuig gebleven. Ik heb niet meegewerkt en stond niet op de uitkijk.” Dit feit uit 2015 bleef ongestraft, echter was dit geen wijze les voor Tamiera.

Prince Julio Cesar

Misbruik Als driejarige werd zij vaker betast door een neef. Toen zij dat met haar tante deelde, werd haar verhaal als ongeloofwaardig afgedaan. “In mijn jongere jaren ben ik misbruikt, omdat mijn moeder meer op het werk was.” Rond haar vierde pleegde een trouwe familiegenoot frequent seksuele handelingen met haar. Dit heeft zij haar moeder nooit verteld, omdat zij de moed en de durf nooit heeft kunnen opbrengen. De familievriend zei: “Als je mama zegt, ga je dood. Hij gaf me altijd muntjes. Hij heeft me nooit gepenetreerd maar bracht zijn geslachtsdeel vaker naar me mond”, voert ze de krant terug naar die walgelijke momenten. De man werkte als lasser op hetzelfde terrein waar Tamiera woonde en pleegde dagelijks in een berghok de ontuchtelijke handelingen met de kleuter. Op haar twaalfde probeerde een neef het weer, maar toen kon ze flink van zich afbijten. “Dit alles heeft gemaakt dat ik een afkeer kreeg van mannen en mij als een jongen begon te gedragen. Ik zie de seksuele gebeurtenissen als een film aan mij voorbijgaan”, blikt zij angstig terug.

Prince Julio Cesar Venezuela

Het vertellen van haar levensverhaal maakt haar op sommige momenten emotioneel. “Ik heb de gevangenis overleefd en heb een lesje geleerd. Ik wil zo een fout nooit meer begaan.” Na acht maanden in de vrouwencel op Geyersvlijt te hebben doorgebracht werd zij overgeplaatst naar de strafinrichting Santo Boma. Hoewel zij haar onschuld heeft kunnen bewijzen, moest zij door het veelvuldig uitstellen van de zaak anderhalf jaar brommen. Dat zij achteraf onschuldig is, blijkt uit het feit dat zij geen vonnis op haar naam heeft staan.

Prince Julio Cesar “No soy, ni fui, ni seré un proxeneta”

Fout “Vanaf mijn detentie heb ik mij voorgenomen jongeren te laten weten dat je door een simpele fout in de problemen kan komen. Ik heb mij beziggehouden met de verkeerde vrienden”, rakelt ze de periode rond haar 21ste weer op. De gebeurtenissen spelen zich af in 2015 en 2016. In maart 2016 ging zij weer bij dezelfde vriend aan huis. Intussen verstreken er drie dagen en ze bevond zich nog steeds op hetzelfde adres. In de avonduren werd zij wakker gemaakt door de jongere broer van haar ‘vriend’ om een taxi te bellen met haar telefoon. “In de ochtenduren werd ik wakker gemaakt door mijn kennis. Ik schrok door wat ik van hem te horen kreeg. Ik beefde van binnen. Ik dacht nu komen de problemen.” Zij ging in bad en na zich te hebben aangekleed, de straat op.

Tamiera scrolde op Facebook en zag een live reportage van Gail Eyck over een roofmoord aan de Engelweg. “Ik schrok en beefde. Ik viel bijna in de goot”, blikt ze emotioneel terug. Dit was het geval waar haar goede vriend en jongere broer bij betrokken waren. De 76-jarige Willy Deira werd door de broers in de nacht van 23 op 24 maart in haar woonhuis om het leven gebracht. Bij hun aanhouding hebben de broers verklaard dat zij ook betrokken was. De politie haalde Tamiera thuis op voor verhoor en zij werd naar bureau Nieuwe Haven overgebracht. Daar kreeg ze te horen dat ze verdachte was in de zaak, omdat haar mobielnummer was gebruikt om een taxi te bellen. Uiteindelijk bleek het duo samen met twee andere vrienden meerdere strafbare feiten op hun kerfstok te hebben

Invrijheidstelling Ze zou binnen zeven dagen worden vrijgesproken. Helaas gebeurde dat niet en werd haar voorarrest met dertig dagen verlengd. Uiteindelijk werd de zaak met steeds drie maanden uitgesteld. “Het was en schok voor mijn moeder. Haar telefoon bleef rinkelen met de vraag: Heeft Tamiera het werkelijk gedaan.” De daders, twee broers van toen 21 en 17 zijn tot respectievelijk 22 en negen jaar veroordeeld. De jonge Tamiera was een levensgenieter en was vaker bij verschillende party’s te vinden. Tijdens haar vele feestjes leerden ze verschillende mensen kennen. “Ik heb nu spijt dat ik mij met die vrienden heb beziggehouden. In het anderhalf jaar had ik veel kunnen doen.” Tamiera: “Als ik het anders zou doen zou ik een meisje willen zijn dat naar school gaat en niet teveel optrekt met vrienden. Een meisje dat niet van de straat houd.” Ze werd in juni 2017 vrijgesproken van betrokkenheid bij de roofmoord