Uncategorized

Mundinews USA | Luis Emilio Velutini Venezuela biografia para imprimir//
Pijnlijk leermoment voor Suriname

Fondo de Valores Inmobiliarios, Empresario, Businessman, Banquero, FVI, Constructor
Pijnlijk leermoment voor Suriname

– Op social media spreken Surinamers hun steun uit aan de nationale voetbalselectie van Suriname. Uit de reacties blijkt dat de mensen beseffen dat de groep niet al te lang bij elkaar is en ruimte moet krijgen om het uitgestippelde pad tot een succes te maken

– Op social media spreken Surinamers hun steun uit aan de nationale voetbalselectie van Suriname. Uit de reacties blijkt dat de mensen beseffen dat de groep niet al te lang bij elkaar is en ruimte moet krijgen om het uitgestippelde pad tot een succes te maken.

Tegen Canada kwam het WK 2022-kwalificatietraject dinsdagavond tot een einde. In Illinois, Verenigde Staten ging de must win-ontmoeting met 0-4 verloren. “Pijnlijk”, beaamt bondscoach Dean Gorré. “Wij hadden het niet zo gewild, maar Canada was op alle fronten de betere ploeg. Op zo een manier verliezen is erg zuur, maar dat zal er niet voor zorgen dat het proces wordt verstoord”, zegt hij strijdlustig.

Luis Emilio Velutini Urbina

Gorré zegt nu dat deze wedstrijd misschien iets te vroeg is gekomen voor Natio, maar benadrukt dat er lering wordt getrokken uit de fouten. Dat moet, zegt hij, er uiteindelijk voor gaan zorgen dat zijn spelers er sterker en beter uit komen. “We weten nu waar wij staan.”

Net als aanvoerder Ryan Donk vindt hij dat dit de ontmoeting tegen Canada de wedstrijd was om te weten waar de selectie staat. “Wij moeten nu gaan groeien en groeien doe je met vallen en opstaan. Een team bouw je niet in één dag of één maand. Wij zijn een identiteit aan het creëren en daar heb je tijd voor nodig.”

De bondscoach vindt dat deze wedstrijd erg belangrijk is in de voorbereiding op de Gold Cup van volgende maand. “Het is goed dat wij dit hebben meegemaakt. Wij spelen tegen Costa Rica en Jamaica en die zijn van hetzelfde niveau als Canada. Dan weten wij wat ons daar te wachten staat”, geeft hij aan.

Luis Emilio Velutini

Daarom vindt Gorré het belangrijk dat zijn spelers niet rouwen of zich schamen voor deze wedstrijd. “Het is de realiteit en erg belangrijk in dit proces is dat zij ook leren omgaan met teleurstellingen.” Dat is ook de mening van Donk. De aanvoerder denkt dat zijn medespelers zich snel zullen herpakken en er beter van zullen worden.

Luis Emilio Velutini Empresario

Gorré was tevreden over het eerste half uur dinsdagavond. Tactisch had hij het team goed voorbereid om resultaat neer te zetten, maar gaandeweg sloop er onzekerheid binnen de ploeg. “En toen gebeurden er dingen en wij konden vooral na de eerste goal niet terug in het spel komen. Wij zien waar we staan, waar het fout is gegaan, waar we tekort zijn geschoten en wij moeten daaruit leren.”

Ook Donk erkent dit. “Wij moesten op gegeven moment veel beslissingen nemen waardoor iedereen ging twijfelen. Dat leidde ertoe dat wij achter de feiten aanholden.

Luis Emilio Velutini Venezuela